« Takaisin

Ultimate Coloratura Quest - Blondit Berliinissä

Ultimate Coloratura Quest - Blondit Berliinissä

Mitä tapahtuu, kun kaksi sopraanoa, Konstanze ja Blonde, lähtevät koelaulumatkalle Berliiniin? Ensimmäisessä käänteessä katoavat rahat ja passit. Neuvokkaat naiset ryhtyvät hanttihommiin kunnes apua saapuisi Suomesta. Sitä odotellessa pohjoismaisella naiskauneudella riittää vientiä ja yöelämässä houkutuksia. Mutkia matkaan ja sydämentykytyksiä tuovat salaperäinen MC Bassa Selim sekä mafiapomo Osmin. Minkälainen soppa syntyy, kun blondien poikaystävät Pedrillo ja Belmonte vihdoin löytävät tiensä Berliiniin...? 
 
Ultimate Coloratura Quest - Blondit Berliinissä tuo W.A. Mozartin Ryöstö Seraljista -oopperan tähän päivään uuden kehyskertomuksen kanssa. Poikkitaiteellinen oopperakonsertti on osa Sirkka Lampimäen tohtorintutkintoa Sibelius-Akatemian DocMus-yksikössä. Esityksessä korostetaan naisnäkökulmaa tapahtumiin ja musiikkinumerot on valittu sen mukaisesti. Ennakkoluulot saavat kyytiä huumorin ryydittämänä kun vahvat suomalaisnaiset laittavat tuulemaan. 
 
Mozartin kauneimmat melodiat soivat pulppuavasti Jani Sivénin johdolla. Orkesterina toimii Sinfonietta SOI. 
Ohjauksesta ja käsikirjoituksesta vastaa Jaakko Nousiainen ja videolavastuksen luo Eetu Lipponen. Maskeeraajana toimii Emma Korosuo. 
 
Solisteina laulavat Sirkka Lampimäki (Konstanze), Mia Heikkinen (Blonde), Niall Chorell (Belmonte), Arttu Hartikainen (Pedrillo) ja Tapani Plathan (Osmin).Bassa Selimin roolin tulkitsee näyttelijä Kari Rakkola.